Jeste li čuli za Tinder za krave? Da, postoji i sjajan je!

Vjerovatno ste čuli za Tinder. Za laike i/ili početnike, mjesto gdje ćete uz pomoć nekoliko klikova, ono bar pokušati da nađete ljubav.

Korak dalje, jer danas, u doba modernih tehnologija i još modernijih shvatanja, iz dana u dan u svemu idemo korak dalje, i stiže nam Tudder.

Niste čuli za Tudder? Propuštate mnogo, s obzirom da se radi o onlajn novini, tačnije jednoj revolucionarnoj aplikaciji.

Naime, kad već govorimo o pronalaženju partnera, a na sajtu smo gdje prvenstveno farmeri mogu da nađu korisne i zanimljive informacije, pravo je vrijeme za jednu potpuno novu i drugačiju platformu – svojevrsni Tinder za krave.

Sliku tvoju ljubim

Ne, nije u pitanju aplikacija pomoću koje će dva grla da kliknu međusobno, ali jeste ona na kojoj poljoprivrednici mogu da odaberu stoku koja im se svidi. Sve u svemu, sviđanje ili dopadljivost ostaju u fokusu i na njima se sve zasniva.

Aplikacija Tudder je nadahnuta Tinderom, koji ljudskim bićima omogućava upoznavanje i pronalaženje partnera, i to širom svijeta, iz svoje udobne fotelje. Tinder je vjerovatno najpopularnija aplikacija te vrste, pa su se tvorci Tuddera, ljudi iz britanskog startup-a Hectare Agrictech, vodili upravo tom logikom – ako već ima tako dobru prođu, zašto to ne iskoristiti i u neke druge svrhe?!

Tako je nastao Tudder, koji je kombinacija Tindera i uddera (vimena), a pomoću kojeg poljoprivrednici mogu lakše pronaći potencijalne partnere za svoju stoku. Da uprostimo – nakon što farmeri na Tudder, za svako grlo ponaosob, postave fotografije i ostale podatke potrebne za pronalaženje idealnog partnera za rasplod, ono će, upravo na osnovu tih specifikacija, biti upareno s nekim i na taj način olakšati posao vlasnicima.

Kupidon za stoku

Simbolično, pokrenut je u vrijeme posljednjeg Valentinova i čini se da je odmah naišao na odobravanje. To pokazuju i aktuelni podaci sa web stranice SellMyLivestock, gdje vas Tudder zapravo preusmjerava, a gdje zainteresovani mogu naći više fotografija i podataka o životinjama prije no što odluče hoće li ih kupiti. Tu je trenutno okupljeno više od 51.000 farmera širom Ujedinjenog  Kraljevstva.

„Vaša velška crna krava ima pedigre, ali je poprilično stidljiva? “ „Jedna Fleckvieh junica nema sreće u ljubavi? “ „Pomozimo da ova divna simentalka postane prava sentimentalka! “

Jasno je da se ovdje poljoprivrednici ugledaju na rimskog boga Kupidona te dobijaju ulogu Muuuuuuu-pidona. „Kravlji Tinder“ je, dakle, šaljivog karaktera, ali to svakako ne umanjuje njegov značaj.

„Sparivanje stoke putem ove palikacije znatno je lakše od nalaženja partnera ljudima, jer postoji velika količina podataka o tim divnim životinjama koji predviđaju kakvi će im biti potomci“, zaključio je Doug Bairner, generalni direktor Hectare Agritech-a, kompanije čija je misija da osmisli inovativne načine trgovine i tako olakša život farmerima.

Njihov rad je prepoznao i teniser Andy Murray, kao jedan od investitora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like